Schoolklas

Wat is nu gemakkelijker leren door te horen, voelen en beleven? Daarom biedt Het Loeigoed diverse programma's aan om de kinderen spelenderwijs te leren over het boerenleven. Het Loeigoed is gecertificeerd en aangesloten bij Boerderij Educatie Limburg. Zij bieden kinderen en belangstellenden excursies, lesopdrachten en speurtochten. Ook kunnen de leerlingen leuke onderzoekjes en klusjes doen, zodat ze zelf zien en beleven wat er zoal gebeurt op een boerderij.

Het lespakket dat op de educatieboerderij wordt aangeboden, is gevarieerd, actueel en bovenal afgestemd op het lesniveau van de klas. De educatieboeren hebben veel ervaring op het gebied van educatie en zij worden daarin op didactisch gebied ondersteund.

Boek een les

U kunt rechtstreeks contact opnemen met boerin Kristel (+31 6 209 749 27) om een schoolles te boeken en te bespreken welke leerdoelen u de revue wilt laten passeren. De prijs van een les op de boerderij is onder meer afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, de tijdsduur van de les en het aantal activiteiten. Dankzij verschillende sponsoren uit de sector kunnen we regelmatig lessen met korting aanbieden. Neem vrijblijvend Contact contact met me op.

 

Belevend leren

De educatieboeren laten kinderen en belangstellenden op een professionele en educatieve wijze kennis maken met het platteland en zijn omgeving. Dit doen zij door middel van belevend leren. Tijdens een boerderijbezoek kunnen de kinderen zelf zien, horen, ruiken, proeven en ontdekken hoe dieren en planten worden verzorgd en hoe gezonde voeding wordt geproduceerd.

Maar boerderijeducatie gaat veel verder dan leren over het boerenleven en het platteland. De lessen kunnen gaan over biologie, geschiedenis, wereldoriëntatie, rekenen en taal, techniek, aardrijkskunde en nog veel meer. De theorie uit het boek wordt gekoppeld aan voorbeelden uit de praktijk. Zo zijn de boerderijbezoeken niet alleen een leuk en leerzaam uitstapje,
maar een daadwerkelijke toevoeging aan het lesprogramma.

Belevend leren op de boerderij nodigt ook uit tot het leren van lichamelijke en sociale vaardigheden, zoals verantwoordelijkheid en samenwerken. De afwisselende activiteiten spelen in op diverse vaardigheden die kinderen kunnen ontwikkelen.

Keurmerk Boerderijeducatie Nederland

Boerderij Educatie Limburg maakt deel uit van het Platform Boerderijeducatie Nederland. Dit is een samenwerking van regionale initiatieven van boerderijeducatie, LTO Nederland en ZuivelNL. De deelnemende partijen hebben met elkaar kwaliteitseisen afgesproken op het gebied van veiligheid, hygiëne en educatieve vaardigheden. Aangesloten bedrijven ontvangen daarvoor het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland.

Boerderij Educatie Limburg wordt (financieel) ondersteund door ZuivelNL en de LLTB.